Välkommen!

Välkommen!

Bloggen

Här kan du följa vad som händer. Men glöm inte att besöka vår webbplats också!

www.anzantra.com

BPH och viltspår

NyheterPosted by Helena Tue, August 10, 2010 22:21:40

BPH - Idag var jag och tittade på BPH igen. Framtagandet av det nya mentaltestet är i sin linda och det är spännande att följa arbetet på plats också.

Två ridgebackar och en golden tittade jag på och det var som alltid vid mentaltest givande, väldigt lärorikt.

Jag håller fortfarande på och funderar lite på vad jag tycker om de nya momenten. Men en av fördelarna är onekligen att testet går fortare än MHet vilket kan medfölja att fler får möjlighet att testas per dag. Kanske kan vi då få fler hundar beskrivna. Men vi får väl se hur det slutligen blir. Väldigt spännande blir det att se sammanställningen av resultatet på de ridgebackar som beskrivits enligt det nya konceptet.

Ridgebackarna idag var så otroligt olika. Intressant.

Läs mer om BPH här: http://kennet.skk.se/skk/?id=1088&sprak=sv

Viltspår - På kvällen viltspårade vi igen. Anzantras Kalahari Kanelo spårade på jättebra. Virrade bort sig i en vinkel men gick väldigt bra annars. Spårnoga och i väldigt bra tempo :)

Toya var totalt okoncentrerad idag. Distraherad av viltstörningar och dessutom försökte hon ta sig fram via luftvittring. Hm... Matte var inte nöjd med henne idag. Hoppas hon hittar tillbaka till spårningen som hon uppvisade förra veckan! Toka ;-)

Nansi fick gå ett svårt spår. Hennes tredje med fem vinklar och ett bloduppehåll. Ringade fint i en vinkel. Annars spårade hon på utan några problem. Och nu har hon kommit på att klöven är ett byte att värdesätta! Hon bar den hela vägen till bilen.

Duktiga Nelo spårar på :-)

Nansi spårade självständigt och noga. Så roligt att se!

Toya hittade till slut klöven...;-)


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.